Sinopsis Memori Pajeri Nanas Lakonan Alif Satar, Tiz Zaqyah, Siti Saleha

Filem TV terbaru di Astro First Eksklusif berjudul Memori Pajeri Nanas bakal menampilkan gandingan hebat Alif Satar, Tiz Zaqyah dan Siti Saleha. Telefilem karya Aidilfitri Mohamed Yunos ini menggabungkan kisah perkahwinan dan cinta kepada masakan. Saksikan ‘Memori Pajeri Nanas’ mulai 20 Julai 2017 di Astro First Eksklusif (saluran 480) dengan langganan serendah RM 15.90 untuk tontonan dalam tempoh 48 jam dari waktu pembelian.

JUDUL : MEMORI PAJERI NANAS 
TARIKH TAYANGAN : 20 Julai 2017  
SIARAN : Astro First Eksklusif (Saluran 480)  
PENGARAH : Aidilfitri Mohamed Yunos 
TERBITAN : TSAR Asia Sdn Bhd 
PELAKON : Alif Satar, Tiz Zaqyah, Siti Saleha

SINOPSIS MEMORI PAJERI NANAS
Mengisahkan Chef Armand (Alif Satar) begitu dikenali dengan resipi makanan hebat beliau. Sajian tradisional yang disediakan acap kali menjadi hidangan pilihan pengunjung di restoran-restoran terkemuka di ibu kota. Setiap satu air tangan beliau berjaya memenangi hati penggemar makanan sehinggakan mereka berkehendakkan lebih pilihan menu dari Chef Armand. Semuanya dilihat sempurna pada diri Armand. Seorang tukang masak yang hebat, bekerjaya, muda, dikurniakan seorang isteri yang cantik dan keluarga yang berlatarbelakangkan orang baik-baik.

Namun begitu, itu adalah sekadar luaran dan tidak mencerminkan apa yang terbuku di hati Armand. Armand mula kehilangan sentuhan masakannya. Mahligai perkahwinan yang dibina antara Armand (Alif Satar) dan Kayla (Tiz Zaqyah) dilihat mula goyah apabila kedua-dua mereka terlampau sibuk dengan kerjaya masing-masing. Armand merupakan seorang Chef dan perunding makanan untuk restoran-restoran terkemuka di Kuala Lumpur. Manakala isterinya, Kayla pula merupakan seorang wanita berkerjaya yang sentiasa sibuk dengan tugas di pejabat (agensi pengiklanan). Tuntutan tugas menjadikan kedua-dua mereka sentiasa berada di dalam keadaan tertekan sehinggakan tidak mempunyai masa untuk diluangkan bersama. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment