Drama Kalis Kasih Lakonan Mawar Rashid, Amar Baharin, Gambit Saifullah

Nantikan drama bersiri Kalis Kasih yang bakal menampilkan gandingan Amar Baharin, Mawar Rashid, Elvina Mohamad, dan Syazwan Zulkifli. Sebuah drama terbitan Z K Creative Production Sdn Bhd diarahkan oleh saudara Nazir Jamaluddin. Akan ditayangkan di slot Samarinda TV3. 

JUDUL : KALIS KASIH  
TARIKH / MASA : 2017 
SIARAN : Slot Samarinda TV3 
PENGARAH : Nazir Jamaluddin 
TERBITAN : Z K Creative Production Sdn Bhd 
PELAKON : Amar Baharin, Mawar Rashid, Elvina Mohamad, Syazwan Zulkifli, Nazeera Sardi, Duerra Mitilda, Rosnah Johari

WATAK PELAKON 
Amar Baharin sebagai Khair 
Mawar Rashid sebagai Amanda
Elvina Mohamad sebagai Dania
Syazwan Zulkifli sebagai Bard

SINOPSIS KALIS KASIH 

Ep 1Ep 2Ep 3Ep 4Ep 5Ep 6Ep 7
Ep 8Ep 9Ep 10Ep 11Ep 12Ep 13Ep 14
Ep 15Ep 16
Kisah tentang Amanda dan Dania yang merupakan sepupu yang sebaya tetapi karakter mereka ketara berbeza. Amanda adalah anak bandar yang terpaksa tinggal dengan keluarga Dania di kampung semenjak kematian orang tuanya. Apabila dewasa, Amanda telah berkahwin dengan Khair. 

Dania menjadi pengasuh anak Amanda iaitu Iris. Amanda cemburu melihat Iris rapat dengan Dania. Amanda terjatuh tangga sehingga kandungan keduanya keguguran dan rahimnya terpaksa dibuang. Iris pula meninggal dunia akibat keracunan makanan ketika Amanda runsing ibu mentuanya mendesak Khair kahwin lain. 

Dania telah cacat wajahnya akibat ditolak oleh Sandra yang mempunyai dendam lama pada Amanda kerana gagal kahwin dengan Khair. Bard iaitu bekas tunangan Dania ikhlas berkahwin dengan Dania walaupun wajahnya cacat. Dania dan Bard menghadiahkan salah seorang anak kembar mereka kepada Amanda dan Dania.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment